This is a demo store. No orders will be fulfilled.

Lindt Difference

Doskonałe wykończenie czekolady


Doskonałe wykończenie czekolady

W Lindt & Sprüngli wiemy, że delektowanie się czekoladą to doznanie obejmujące wszystkie zmysły. Dlatego też naszą dbałość o szczegóły można dostrzec na każdym kroku, od procesu temperowania, zapewniającego błyszczący i luksusowy wygląd naszych czekolad, po eleganckie opakowania. Ostatnie wykończenia, jak migdał na naszych pralinach czy kokardka na każdym złotym zajączku, wykonywane są ręcznie. 

Delikatne wykańczanie czekoladowej praliny

Czekolada premium Lindt w liczbach

1 952

Rok narodzin legendarnego Złotego Zajączka.

36

Liczba rodzajów czekolady EXCELLENCE sprzedawanych na świecie.

4 billiony

Liczba pralin LINDOR produkowanych na świecie każdego roku.


Czym jest temperowanie?

Temperowanie polega na podgrzaniu, schłodzeniu, a następnie ponownym podgrzaniu czekolady, co pozwala uniknąć niekontrolowanej krystalizacji i zapewnić stabilne wytworzenie masła kakaowego, stanowiącego tłuszcz w czekoladzie. To właśnie ten proces nadaje produktom Lindt ich błyszczące, czekoladowe wykończenie, a tabliczkom czekolady ich charakterystyczny trzask.


Oblewanie

o·ble·wa·nie
rzeczownik
Proces oblewania nadzienia pralin poprzez przepuszczenie ich przez zasłonę temperowanej czekolady.

Nasze specjalne wykończenie czekolady


“Jeżeli poświęcasz czas na tworzenie czekolady wysokiej jakości, musi ona być wysokiej jakości od początku do końca".

 
– Lindt Maitre Chocolatier
 

Klasyczne reklamy i opakowania Lindt

Na przestrzeni lat reklamy Lindt odzwierciedlały to, co działo się w danym momencie na świecie, czego przykładem mogą być ilustracje zlecane artystom w okresie la belle époque czy symbole pokoju oznaczające zakończenie II wojny światowej.