This is a demo store. No orders will be fulfilled.

Jak to możliwe, że praliny LINDOR są tak zniewalająco aksamitne?

To właśnie najczęściej zadawane pytanie do naszych Maître Chocolatiers. Kiedy przegryziesz twardą, zewnętrzną otoczkę pralinki LINDOR i odkryjesz jej aksamitne, rozpływające się wnętrze, zapragniesz zrozumieć magię, która się za tym kryje. Odkryj nasz sekret.

Kremowe nadzienie wlewane do praliny Lindor.

Czekoladowa otoczka

LINDOR to wyjątkowa czekoladowa pralina. Maître Chocolatiers tworzą czekoladową otoczkę wylewając wysokiej jakości temperowaną czekoladę Lindt do formy, a później obracając ją wokół własnej osi, pokrywając wnętrze. Gdy czekolada ochłodzi się i zastygnie, tworzy otoczkę gotową do wypełnienia aksamitnym, rozpływającym się wypełnieniem.

Aksamitne, rozpływające się w ustach nadzienie

Przepis na rozpływające się w ustach wnętrze pralin Lindt LINDOR to ściśle chroniona tajemnica. Zasadniczo, jest to czekoladowy ganache w pralinie. Każda czekoladowa otoczka zostaje ostrożnie napełniona. Nadzienie LINDOR ma niską temperaturę topnienia, dzięki czemu praliny wybornie rozpływają się w ustach. To właśnie to charakterystyczne, aksamitne, rozpływające się nadzienie sprawia, że praliny Lindor to prawdziwie rozkoszne przeżycie.

Zbliżenie kremowego nadzienia wlewanego się do praliny Lindor.
Miska pełna czerwonych pralin Lindor

Opakowane z miłością

Po napełnieniu, schłodzeniu i zastygnięciu, pralinki Lindor są ostrożnie pakowane. Chroni to je przed czynnikami środowiskowymi i zapewnia świeżość i zachowanie smaku czekolady. Wiesz, że możemy zapakować 1000 pralinek LINDOR w minutę?

Chwile rozkoszy

LINDOR to wyjątkowa czekolada, bliska sercu każdego. Wiele osób smakuje ją na swój wyjątkowy sposób. Niektórzy przechowują pralinki w lodówce, żeby poczuć chłodne chrupnięcie czekolady przed pozwoleniem na rozpuszczenie się jej na języku. Inni robią coś odwrotnego: delikatnie ogrzewają pralinę LINDOR, by zaczęła się rozpuszczać jeszcze przed pierwszym ugryzieniem. Nasz Maître Chocolatier Thomas powiedział: „Smak wszystkich naszych czekolad, w tym LINDOR, jest najbardziej podkreślony, gdy czekolada jest w temperaturze pokojowej. Rozpływa się wtedy delikatnie i zostawia niesamowicie bogate uczucie w ustach”. Każdy jednak może cieszyć się LINDOR i każdą naszą czekoladą w taki sposób, na jaki ma ochotę. Bon Appetit. A jak Ty lubisz jeść swoje praliny LINDOR?

Praliny LINDOR i aromatyczna kawa
Kolekcja pralin Lindor

Różne smaki

Pralina Lindt LINDOR z czekolady mlecznej to nasz najpopularniejszy smak, lecz pojawiają się one w wielu innych ekscytujących połączeniach smaku. Czy to olśniewająca kompozycja karmelu i soli morskiej, gorzkiej czekolady 60%, czy też piernika na święta lub egzotyczny i ziemisty smak zielonej herbaty Matcha. Wszystko jest możliwe. Czy wiesz, że w tej chwili tworzymy około 45 różnych sezonowych i stałych smaków LINDOR? Lindt Maître Chocolatiers ciągle pracują nad tworzeniem nowych ekscytujących smaków LINDOR i inspirują się wszystkim, także sugestiami miłośników Lindt, takich jak Ty. Jaki smak miałaby Twoja ulubiona pralinka Lindt LINDOR?

Lindt Difference

Czy kiedykolwiek zastanawialiście się, co właściwie sprawia, że czekolada Lindt jest tak wyjątkowa? Poznajcie Lindt Difference.

Moja chwila przyjemności

Rozpłyń się w chwili prawdziwego relaksu z Lindt LINDOR. Pralina LINDOR będzie najlepszym towarzyszem takich chwil.